Real Madrid wint de eerste champions league wedstrijd in de achtste finale tegen RB Leipzig

Real Madrid heeft de eerste wedstrijd van de achtste finales van de Champions League tegen RB Leipzig met 1-0 gewonnen. Brahim Díaz scoorde het enige doelpunt kort na rust, nadat Leipzig teleurgesteld was door een vroeg afgekeurd doelpunt van Benjamin Sesko wegens buitenspel. Ondanks dat Leipzig voor rust meer balbezit had, slaagde Díaz erin om Real Madrid in de 48e minuut op voorsprong te zetten met een prachtige goal. Leipzig drong aan in de slotfase, maar slaagde er niet in om te scoren. Real Madrid moest het stellen zonder Jude Bellingham, die geblesseerd raakte tijdens de wedstrijd tegen Girona en werd vervangen door Díaz. De verdediging met Nacho en Aurélien Tchouaméni had vooral in de eerste tien minuten moeite met Sesko. Leipzig werd pas kort voor rust gevaarlijk, maar Díaz opende de score na een mooie actie. In de slotfase probeerde Leipzig nog aan te zetten, maar slaagde er niet in te scoren. De returnwedstrijd staat gepland op woensdag 6 maart.