Palestina ‘vervult belofte’ na historische overwinning van de Azië Cup

Palestina sloot hun Groep C-campagne in stijl af met een 3-0 overwinning op Hong Kong, nadat Oday Dabbagh een dubbel pakte en hun plek bij de laatste 16 veiligstelde als een van de vier beste op de derde plaats geplaatste teams.

Palestina lag op koers om als tweede te eindigen in de poule toen Iran met 2-0 voor de VAE leidde. Maar een doelpunt in blessuretijd van Yahya Al-Ghassani uit de VAE duwde Palestina terug naar de derde plaats op doelsaldo, nadat beide teams met vier punten waren geëindigd.
Palestina opende de score toen Dabbagh in de 12e minuut onder druk een kopbal naar binnen kopte, terwijl Zeid Qunbar vervolgens de voorsprong verdubbelde met een kopbal voor het doel.

Dabbagh maakte vervolgens zijn tweede doelpunt toen hij op de juiste plaats stond om een rebound binnen te tikken.
Hong Kong kreeg de kans om een troostdoelpunt te scoren toen het een penalty kreeg na een VAR-controle, maar de strafschop van Everton Camargo kwam van de lat.