Feyenoord behoudt kans op achtste finales van de Europa League na gelijkspel

Feyenoord heeft nog steeds kans om door te gaan naar de achtste finale van de Europa na het gelijkspel (1-1) tegen AS Roma.

Hoewel topscorer Santiago Giménez hersteld was van zijn kuitblessure, begon hij op de bank vanwege een gehavend Feyenoord. Coach Arne Slot moest het ook stellen zonder verdedigers Lutsharel Geertruida en Gernot Trauner, en middenvelder Quinten Timber, die herstellende was van een hersenschudding.

In het begin van de wedstrijd had Feyenoord moeite met de felle Italiaanse tegenstanders. Roma kreeg binnen tien minuten een goede kans op een voorsprong, maar Timon Wellenreuther wist een schot van Lorenzo Pellegrini te stoppen.
Pellegrini kreeg een tweede kans, maar zijn schot werd van de doellijn gehaald door David Hancko. Een eventuele goal zou toch afgekeurd zijn vanwege buitenspel.

Net als in de vorige ontmoeting met Roma, in de Europa League-kwartfinale van vorig seizoen, wist Feyenoord de vroege druk van de Italianen te weerstaan. De eerste grote kans voor Feyenoord kwam na ruim twintig minuten, toen Igor Paixão het strafschopgebied binnen dribbelde, maar zijn schot naast ging.

Vlak voor rust wist Paixão Feyenoord op voorsprong te zetten met een kopbal. De 1-0 voorsprong gaf Feyenoord een extra boost voor de tweede helft. Topscoorder Giménez maakte zijn rentree in de 63e minuut, maar het was Roma-spits Romelu Lukaku die even later de gelijkmaker scoorde.

In de extra tijd was Roma nog dichtbij de winnende treffer met een vrije trap, maar Luka Ivanusec raakte de paal.

De returnwedstrijd zal plaatsvinden op 22 februari in Rome.