Ajax maakt een spannende comeback in de verlenging tegen Bod/Glimt in de Conference League

Ajax ontsnapte donderdag ternauwernood aan een nederlaag in de eerste ontmoeting met FK Bodø/Glimt. In de eerste wedstrijd van de tussenronde van de Conference League wist Steven Berghuis de Amsterdammers in de 97ste minuut op gelijke hoogte te brengen: 2-2.

Het was een spannende wedstrijd waarin Ajax moest terugkomen van een 2-0 achterstand. In de blessuretijd, in de 91ste minuut, benutte invaller Branco van den Boomen een strafschop. Dit was een bijzonder moment, aangezien Van den Boomen na bijna 100 dagen blessureleed zijn rentree maakte. Zes minuten later was het Berghuis die de gelijkmaker wist te scoren en zo een punt veiligstelde voor Ajax.

De returnwedstrijd staat gepland op 22 februari in Noorwegen, waar Ajax opnieuw zal moeten strijden tegen FK Bodø/Glimt. Het belooft een spannende confrontatie te worden, gezien het gelijkspel in de eerste wedstrijd en de vechtlust die Ajax heeft getoond om terug te komen van een achterstand. De Amsterdammers zullen gebrand zijn op een overwinning om door te kunnen gaan naar de volgende ronde van de Conference League.