Manchester City pakt overwinning in eerste duel van achtste finale Champions League tegen FC Kopenhagen (1-3)

Manchester City heeft op dinsdag met 1-3 tegen gewonnen tegen FC Kopenhagen in de achtste finales van de Champions League. De enige goal voor FC Kopenhagen werd gemaakt door Magnus Mattsson.

Manchester City begon sterk aan de eerste achtste finale en ze lieten zien waarom zij de favorieten waren. Onder leiding van trainer Josep Guardiola kreeg het team al snel de ruimte van de thuisploeg en wist binnen tien minuten op voorsprong te komen. Kevin De Bruyne, die eerder geblesseerd was en de groepsfase had gemist, werd perfect bediend door Phil Foden en wist de bal knap in het linker zijnet te schuiven. Erling Haaland leek de voorsprong in de 29e minuut te verdubbelen met een spectaculaire omhaal, maar zijn poging ging net over het doel. Tien minuten voor rust wist Kopenhagen echter tegen de verhoudingen in gelijk te maken. City-doelman Ederson maakte een blunder door een verkeerde pass te geven, waardoor Mattsson met een scherp afstandsschot zijn eerste doelpunt voor Kopenhagen wist te maken. De 24-jarige Deen was deze winter overgekomen van NEC.

Vlak voor de rust maakte Manchester City opnieuw een doelpunt dankzij een treffer van Bernardo Silva. De wedstrijd leek beslist te zijn, maar in blessuretijd wist Foden van dichtbij de derde doelpunt te maken voor City. Zowel bij het tweede als derde doelpunt was De Bruyne betrokken bij de voorbereiding. Als titelverdediger heeft City met deze 1-3 overwinning een sterke positie voor de returnwedstrijd . Deze zal plaatsvinden op woensdag 6 maart om 21.00 uur in het Etihad Stadium.