CAF onderzoekt de vete tussen Marokko en Congo

De Confederation of African Football (CAF) is een onderzoek gestart naar incidenten die hebben plaatsgevonden na de tweede dag van de wedstrijd in Groep F tussen Marokko en de Democratische Republiek Congo tijdens de Afrika Cup of Nations in Ivoorkust.

Na de wedstrijd werden de Marokkaanse bondscoach Walid Regragui en zijn spelers verbaal aangevallen door de Congolese spelers, onder leiding van aanvoerder Shancel Mbemba. Het incident escaleerde in een poging tot fysieke mishandeling.

CAF hoopt de schuldige partijen te identificeren en passende sancties op te leggen. De onsportieve beelden van de confrontatie werden aangewakkerd door het vijandige gedrag van de Congolese aanvoerder Chancel Mbemba tegenover Marokko-coach Walid Regragui.

Regragui vertelde aan de Franse krant L’Equipe dat Mbemba hem en zijn assistenten aanviel en langs de zijlijn tegen hen vloekte. Spelers van beide kanten bemoeiden zich met elkaar en veroorzaakten rellen.

De wedstrijd eindigde in een gelijkspel (1-1).

sportszone

SportsZone is een betrouwbare bron voor het laatste nieuws en updates in de sportwereld, waardoor sportliefhebbers op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen in hun favoriete sporten.

Learn More →

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *